مسقعة باللحم المفروم

View previous topic View next topic Go down

مسقعة باللحم المفروم

Post by evergreen on Tue Feb 01, 2011 12:14 am

مسقعة باللحم المفروم


[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this link.]


اليكم طريقة عمل المسقعة باللحم المفروم


بعد ماقررت اني اصور وانا باطبخ عشان انزلها لكم


واحدة رااايقة <<<<


[You must be registered and logged in to see this link.]


نصف كيلو باذنجان أسود كبير


ربع كيلو فلفل (للقلي)


لعمل العصاج: نصف كيلو لحم مفروم


ثوم


بصل


صلصة طماطم + طماطم مقطعة


ملح-فلفل-بهارات



[You must be registered and logged in to see this link.]


1- نقطع الباذنجان حلقات ثم يقشر ونضع قليلا من الملح ويترك ليصفى ماؤه في المصفاه








2- تحمير وقلي الباذنجان في الزيت حتى يكون لونه ذهبي مائل للبني كما في الصور









3- بعد انتشاله من الزيت نبدأ في قلي الفلفل ممكن فلفل حامي او رومي مقطع شرائح








4- نضع الباذنجان المقلي والفلفل في مصفاة حتى يتم تصفية كل الزيت ونتركه لفترة







5- في هذه الاثناء نبدأ بعمل ارز ابيض ومعروفه طريقته








6- عمل العصاج


نضع البصل المقطع في الحلة
ويتم تشويحه بدون زيت (( كفاية الزيت اللي في الباذنجان المقلي ))


نضع اللحم المفروم وكمية الملح المناسبة والفلفل والبهارات ونقلب





- نضع الطماطم المقطعة شرائح على اللحم ونقلب


[You must be registered and logged in to see this link.]



ثم نضع صوص الطماطم على اللحم بالعصاج وقليل من الثوم



[You must be registered and logged in to see this link.]



نضع الباذنجان المقلي والفلفل على الصلصلة بالعصاج







نتركها على النار لمدة 10 دقايق فقط






وبعدين خلاص وبالهنا والشفا


وهذا الطبق لكم








[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this link.]

evergreen

الجنس : Female

عدد المساهمات : 1585
النقاط : 32864
التقييم : 34
تاريخ التسجيل : 2010-02-03

View user profile http://3loomi.4ulike.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum