دجاج تكا بالخطوات المصورة

View previous topic View next topic Go down

دجاج تكا بالخطوات المصورة

Post by evergreen on Mon Jan 31, 2011 8:15 pm

دجاج تكا بالخطوات المصورة




دجاج تكا بالخطوات المصورة

المقادير
دجاجه مقطعه الى 8 قطع او مقطعه الى مكعبات

وتشكيله البهارات

ملح - فلفل - زنجبيل - =حصى البان - زعتر - هيل - كمون - كركم- قرفه
كاري - قرنفل مطحون - فلفل احمر = بابريكا

وممكن اي انواع من البهارات المفضله

ثوم مدقوق
بصل مفروم ناعم
بقدونس ناعم
عصير ليمون
زيت
لبن 3 -5 ملاعق
معجون طماطم

ونبدا

نقطع الدجاج



ونجهز البهارات ونخلطها



حتى تصبح هكذا





ونضيف الدجاج ممكن قطع بالعظم او مكعبات من دون عظم





وتصبح هكذا





بتغليفها جيدا ونضعها في الثلاجه لمده ساعتين او 4 او لثاني يوم حسب وقت اللي بدك تسويها





ومن ثم تغلفي صينيه بالقصدير وتقومي بوضع الدجاج فيها





وتضعيها في الفرن لمده ربع ساعه او نص ساعه حسب ما بتحبي يكون نضجها
وتترك لتحمر

والان نجهز السلطه

وهي خس مفروم
طماطم مفرومه
زيتون مقطع
جبن مقطع
وممكن اي سلطه بتحبوها
وتخلط اضافه الليمون والملح




وتقدم مع الحمص والسلطه وصلصه الطحينيه مع البصل او الخيار
وممكن كاتشاب



وممكن تقدم مع خبز وتلف مع السلطه


evergreen

الجنس : Female

عدد المساهمات : 1585
النقاط : 32824
التقييم : 34
تاريخ التسجيل : 2010-02-03

View user profile http://3loomi.4ulike.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum